Hamerli József leszármazottait mutatja be az oldal, fokozatosan feldolgozva a család életét.

2008. március 23., vasárnap

Keresztapámtól tizenkettedik rész

Helga húga után öccsének családjáról emlékszem meg. Schmidt, később Sík Tibor 1928-ban született, május 25-én.(nem: május 26 Pécs elhúnyt 2007 július 17-n Budapesten 79 éves korában) Ő vegyészmérnök lett, első munkahelye Martonvásáron volt, majd dolgozott Budapesten, (Hermann Ottó út Genetikai Intézet) Szegeden (Biológiai Központ), később a Gödöllői Egyetem professzora volt, nyugdíjba meneteléig. Kétszer nősült. Első felesége Abrudbányai (y)Györgyi volt, aki Pécsett született, s akinek apja (Abrudbányai Rédiger Ödön)Pécsett volt gyógyszerész. (Anyja Sánta Ilona, Egy fiatalabb testvére Abrudbányai István) Ebből a házasságából született Sík Péter, 1953-ban (június 11 Budapest). Ő a mi keresztfiunk, nekem meg egyetlen keresztgyerekem. Ő is egyetemet végzett és 1979-ben (nem: 1978 december 2 sp) megnősült. Felesége Szajlai Mária Ibolya, aki 1958-ban (augusztus 14.én) született. (Édesapja Szajlai Béla, édesanyja Kaldenecker Mária, testvére nincs)

A Sík házaspárnak szintén három gyermeke van. Sík Márta, született 1980-ban, (nem: 1981 július 14-én) Sík Márton, aki 1982-ben született (nem: 1984 január 28-án), (Megnősült 2007 szeptember 15-én Szegeden, felesége Komjáti Orsolya(1983 március 11. Szeged)

És akkor egy Beszúrás a
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10500238
honlapról


Komjáti Komjáthy család. A család első ismert őse Komjáti Komjáthy Mátyás 1635, jun.18-n kap Czímeres levelet az uralkodotól.Komját nevü községben lakik. Komját község ma Szlovákia területén Nyitra megyében van, és Komjatice a neve. A család nagy része beköltözik Komárom megyébe, ahol is 1757-ben Komárom megyétől az egész Komjáthy család kap nemességet. A család ketté válik, és Komjáthy Péter a Komárom megyei ág megalapítója, mig Komjáthy Mihály előbb beköltözik Győr megyébe Pér községbe, majd a család 1-2 tagja a Fejér megyei Rétszilasra, Tinódpusztára, Abára, majd Székesfehérvárra költöznek. A család számos tagja Sopronba, Borsod megyébe, Abauj megyébe, és az ország számos településére költözött. A család eredeti hivatlos neve Komjáti Komjáthy. De sokan csak az első, vagy csak a második nevet használták. Arról nem is beszélve, hogy 1896-óta van Magyarországon állami anyakönyvezés. Elötte csak egyházi anyakönyvezés volt. Igy eshetett meg az is, hogy nagyapám neve Komjáthy , mig öccse neve Komjáthi.

Orsi édesapja: Komjáti Endre ( ) édesanyja Harmati Ildikó ( )

Egy testvére van Zsuzsanna (1987. január 7)

A harmadik gyermek Sík Tamás 1988-ban (nem: 1989 február 14-én) született.
Sík Péter és családja Szegeden él.
(Mindhárom gyerek Szegeden született és Római Katolikusnak kereszteltettek)

Dr Sík Tibor Hugó mintegy 20 évi házasság után, elvált feleségétől és később újra nősült, elvette Morelli Edit képzőművészt, aki eredetileg festő volt, majd tűzzománc táblák készítésére tért át, több kiállításon mutatta be munkáit. Mi is minden kiállítását megnéztük, melyek Budapesten voltak.

Ebből a házasságból született Sík Dóra, 1979-ben, (január 10) a mi Zsófi unokánkkal egyidőben. Ő zenei pályára ment, ...(itt egy rész az érintettek kérésére törölve) 2003-ban férjhez is ment, (augusztus ...) férje (nem) Salföldről származik, Márk a keresztneve, Salföldön volt az esküvőjük. Tibor két gyermeke közt 26 év van!

Somogyi Márk és Sík Dóra házasságából két gyerek született eddig:

Mátyás ( ) és

Borbála (2008 03.04-én 8:22-kor született,
3590 g és 52cm volt. 1 óra 20 perc alatt jött a világra)
(saját kiegészítés, mivel apám időközben elhunyt)

Ennyit Helga testvéreiről és azok családjairól.

Nincsenek megjegyzések:

Magamról

Saját fotó
Magamról most inkább nem mondok sokat. Az élet szép, én szeretek élni, és sokáig is szeretnék élni, remélem az Úr is így akarja ezt.