Hamerli József leszármazottait mutatja be az oldal, fokozatosan feldolgozva a család életét.

2007. december 25., kedd

Teta tanti ága

Petránk versikéje kis korából a Ferenciek templomi misék emléke és utána a Kigyó u-i kávézós beszélgetősek. Edith és Venti Lánya


Teta tanti 1909-ben született



20-as évek vége 30-as évek eleje:
Küldöm ezt a képet Papámról. A Weber patika felestulajdonosa volt akkor.
Első éves gyógyszerész hallgató volt Papa mikor is gyógyszerész és patika tulajdonosként vidéken ahol éltek édesanyjával, növérével meghalt hirtelen a szivével édesapja. Geiger Károly gyógyszerész. Valamilyen módon családfenntartóvá kellett válnia. Nem hagyta fel tanulmányait és befejezte az egyetemet.
Azután döntéseket kellett hoznia hogyan tovább édesanyja és nővére eltartása illetve megélhetése és saját elindulásához.
Édesapja Geiger Károly leány testvérei közül egyik Wéber Dénes azt hiszem ez volt a keresztneve felesége volt, és ő volt a pécsi Arany Sas patika tulajdonosa.( patika jog és tulajdon törvények szigoru beszabályozással bírtak)
A fia viszont a Wéber Bélabácsi (unokatestvérek voltak) aki tovább vihette volna a patikát még fiatal volt és nem volt végzett gyógyszerész akkor még. Így jött létre ez a megoldás és feles felelős gyógyszerészként vihette a városháza sarkán levő remek jó századfordulós berendezésü patikát. Igy lett pécsivé papám és a patikába bekiváncsikodó még szinte süldő lányként mama között az életre szóló házasság.
Innen indult a laboratóriumban kikiserletezett Mecseki a pályázat felhívásra Nagypapád Sik Lajosbácsi és a Hamerli Ópapa bíztatására útjára.

Papa később mikor beindult a Mecseki kiszállt a patikából és Wéber Bélabácsi lett a teljes tulajdonos. Sajnos az államosítás után mint annyi mindent megszüntettek és egy rémes áruház lett a helyén, ezzel ennek a Király u. kezdetét meghatározó barátságos hangulatu látvány is.






Kálmán bácsi Teta tanti Sári Vali és Edit Teta Kálmán már később


Kálmánka Hárman már Pforzheimben 1972 június 1-én
Ott én is voltam váratlanul náluk 1975




Nincsenek megjegyzések:

Magamról

Saját fotó
Magamról most inkább nem mondok sokat. Az élet szép, én szeretek élni, és sokáig is szeretnék élni, remélem az Úr is így akarja ezt.